Konstrunda på österlen

Nu är det snart dags för konstrundan på Österlen. Påsken ligger ovanligt sent i år så konstrundan kan bli riktigt varm och skön. Nedan är ett klipp från KG Nilsson och Anne Makander som håller till i den gamla skolan i Bästekille. Bara namnet lockar ju till ett besök. KG Nilsson gör vackra geometriska motiv. En bro bär bl a hans signum. På filmen ser du hans karakteristiska hus som han leker med i olika material. Anns Makanders motiv är mera åt det organiska hållet. Färgstarka och inspirerande. I slutet av filmen ser man hur folk vallfärdar till olika ställen. Allt passar inte alla men det finns många bra konstnärer som är med i Österlens konstnärsgille ÖSKG. Spana efter den gul/röda vindbolen. Det är där du hittar konstnärerna med dignitet.

En annan konstnär som verkligen fascinerar mig är Jonas Roth i Kivik. Gillar du färgat glas i sinnrika glaskronor, blommor mm är det stället för dig.

En bra start om man är nybörjare är att åka till Tjörnedala konsthall först. Där hänger ett verk av varje konstnär och man kan lättare plocka ut sina favoriter och börja besöka dem en efter en.

Mer om konstrundan kan du läsa om i Svd.

En interaktiv karta över konstrundan hittar du här.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share