Surdegsbröd hos Olof Viktors

Resan i mars ner till Österlen var nästintill av mediterande karaktär. Grått ute, en aning regn, skön musik i bilen och i gott sällskap. Man kan inte önska sig mer.

Även om det regnade var det vackert på gården Olof Viktors vid Kabusa inte så långt från Ystad.

Vi åt underbart bröd med kräftstjärtar. Dill och vitlök i vinägretten till. Som vanligt kunde jag inte låta bli att spana runt med kameran.

Surdegsbröden låg i drivor och dörren var öppen intill själva bageriet.

Där hittade jag Mattias som öste mjöl i hinkar. Surdeg? sa jag frågande. Han nickade – syns det så tydligt? Nej, men om man som Jan Hedh, konditor och grundare till stället, är känd för bl a surdegsbröd finns det inte så många saker att välja på. Eller förresten det kunde varit saffransskorpor, handkavlat knäckebröd eller något annat gott i och för sig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share