Lavendel i nyöppnad butik

Lavendelkiost utanför Skillinge

Lavendeldrömmar. Ja av bara namnet förstår du säkert vad man drömmer om. Kanske lavendelfält på Österlen eller Provence. Med ögonen slutna kan man ta sig vart som helst. Dröm dig bort. Själv gick jag och drömde i solnedgången strax utanför Skillinge på väg upp mot Sparrisgården.

I ett litet stånd/bod längs vägen kan man köpa lavendel i Lavendelkiosken. När jag ändå var där gick jag bort och tittade på vad som fanns. Det dröjde bara någon minut så kom ägarinnan, Carina Bredberg, ut. Det visade sig att hon öppnat en helt underbar lavendelbutik samma dag. I butiken kan man köpa alla sorts lavendelsaker från tvål, buketter och knuten lavendel att ha i linneskåpet. Så mycket vackert och inspirerande. Den fina lilla butiken kommer jag säkert att besöka flera gånger.

Så var det drömmar och det är ju klart att du ska få receptet på Lavendeldrömmarna. Receptet kommer från programmet Niklas Mat, SVT med Niklas Ekstedt och jag minns att jag bakade dem när jag sett programmet på TV.

Jag gissar att lavendelsocker helt enkelt är finmald lavendel som du maler i elektrisk kaffekvarn och blandar med socker. Överdosera inte!

Lavendeldrömmar

165 g smör
3 1/2 dl socker
1 1/2 dl matolja
6 dl vetemjöl
3 1/2 krm hjorthornssalt
20 g lavendelsocker

Vispa ihop smör och socker så att det blir vitt och fluffigt, tillsätt olja under vispningen. Blanda mjöl, hjorthornssalt och lavendelsocker i en bunke. Vänd ner detta i smörblandningen, lite i taget, tills degen har en lättarbetad, formbar konsistens.

Rulla små bollar (2-3 cm i diameter) av degen och platta till dem lätt. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen på 150 grader i 20-30 minuter.

Fler tips om lavendel i mat hittar du här bl a med kladdkaka och biscotti.

Dörr till lavendelkioskens butik Skillinge

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bedårande butik med lavendel i Skillinge

 

Möblerna har en möbelsnickare i familjen gjort.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share