Färgstark fotograf med passion för Indien

väskor Butik Örnahusen

Helt nära Skillinge ligger Örnahusen. Här finns en hel del spännande personligheter och kreativa människor med verksamheter under hela året – inte bara sommarboende. Anette Åberg är en av dem. I ett litet hus vid grusvägen har hon en butik där man kan hitta de mest färggranna saker från Indien. Dit både reser och anordnar hon resor. I samband med resorna till Indien köper hon in hantverk till butiken. Eftersom vi fångar henne just nu berättar hon med ett glatt leende att hon precis är hemkommen från en av sina resor och  hon mycket nya saker i butiken.

Det är bl a många vackra väskor från Rajasthan gjorda av gamla broderier och läder och mycket mycket mer så som;  jackor, sjalar,  böcker med handgjort papper mm. Måste ses! säger hon.

 

Samtidigt arbetar Anette som fotograf och tillsammans med  9 andra fotografer kommer hon ha en utställning i stallet på Christinehofs slott ”Trädgårdens Natur” from 2/5 tom 26/10. Varje fotograf har en spilta i stallet. Vernissage den 2 maj kl.17.

Man förstår att Anette gillar Örnahusen då hon säger att läget vid havet och naturen är något av det hon uppskattar mest men samtidigt har man närheten till större städer som Malmö, Lund och Köpenhamn.  Hon deltar i Skillinge Krusbärsfestival, vilket är ett roligt event men samtidigt viktigt då man träffar andra företagare. Annars  är hennes favoriter Skillinge Teater, Östangård (med härlig butik utanför Skillinge) och Backafestivalen.

Porträtt Anette Åberg

Om Anette Åberg
Anette är frilansfotograf sedan många år med tonvikt på trädgård och inredning för månadsmagasin. Hon har också en stor kärlek till landet Indien och sedan 2005, anordnar hon resor dit 4 gånger om året. Resorna har tonvikt på natur och kultur. Mer info om resorna hittar du på hemsidan www.aaberg.se. och på Facebook.

Butiken med indiskt hantverk ligger på Örnahusen 2 km söder om Skillinge.  Mer info och bilder hittar du på Facebook. Anette har öppet hela påsken samt alla dagar i sommar kl.11-17 Välkommen dit!

Vill du följa Anette på instagram hittar du henne här.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share