Konst, smide och fika i Skillinge under påsken

Holmåkra gård, Skillinge

Det finns vackra vyer runt Skillinge, cykelvägen mellan Skillinge och Kyhl är en av dem säger Bo-Walde Jönsson, bonde på Holmåkra gård. Och om någon ska uttala sig om det är det just han, som bor mitt i det böljande landskapet. Andra saker som Bo-Walde också uppskattar, när han inte sitter på traktorn eller skördetröskan, är Olof Viktors Café och Dag Hammarskjölds Backåkra.

Holmåkra-Påsk-2014Bo-Walde tycker att det bästa  med Skillinge är just att det är att det är ett levande samhälle även på vintern och han bidrar verkligen själv till det då han till stor grad medverkar i olika aktiviteter runt om i Skillinges närings- och föreningsliv. På påsken kan man även vissa år se honom i hamnen när han säljer lotter för äggapickningen under påskdagen.

Nu under hela påsken har han och hans fru Sussie gården öppen för hugade besökare. De presenterar 9 konstnärer och Ulla-Karin Jönsson som skrivit boken, Den dolda reserven på Österlen. God fika bjuds det också på. Bo-Walde tycker själv att höjdpunkten på året är just påsken. Den slår allt säger han.

Om Holmåkra gård
Verksamheten med att öppna upp för besökare på gården startade 1999 då man blev återförsäljare av kulturbelysning  och erbjuder gjutjärnslampor. Samma år började man med konstutställningar, konserter och säljer även trädgårdsmöbler från Norrahammars bruk.

Bo-Walde och Sussi hälsar alla sina besökare varmt välkomna till Holmåkra gård i påsk!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share