Shoppingrunda i Skillinge

20140730-221541-80141793.jpg

Det är kul shopping i Skillinge. Kanske något man inte skulle kunna tro men så är det. I gamla fiskexportens hus finns en sommarfilial för John Henric och vi älskar både tröjor, slipsar, bälten och skjortor hos dem. Så en shoppingrunda blir det. Sambon hittar också ett par badbyxor och när man läser på etiketten i byxorna står det att de har ett sk ”magic print” som visar sig när han badar. Ni förstår säkert att de invigs samma dag och ett snyggt blommönster träder fram vid kontakt med vatten. Mycket roligt!
Har du inte vägarna förbi Skillinge hittar du John Henric i Sturegallerian och i Täby Centrum i nyetablerade butiker.

20140730-221543-80143481.jpg

Skillinge emalj med Helena L Åkesson, är också ett favoritställe. Här finns både snygga ”info skyltar” med gatunamn och annat seriöst plus snygga ”köksklockor” i emalj. Dem spanade jag på redan förra året och måste se om de finns kvar i år. Therese Sennerholt finns också representerad i butiken vid hamnen. Hon gör mera kul-text-skyltar. Just nu är det lite rea i webbshopen hos Skillinge emalj och Theres Sennerholt så kika in och se om du hittar något du gillar.

20140730-221545-80145337.jpg

Skeppshandeln ligger bara ett stenkast bort från de andra butikerna. Här kan man hitta allt möjligt och omöjligt. Till min sorg hör jag att de planerar att stänga och endast ha en filial öppen i Simrishamn plus en e-shop. Tråkigt tycker jag då vi går dit och handlar varje sommar. Under åren har det både blivit snygga båtinspirerade lampor, handsmidda spikar, saltvattenstvålar, rep mm. Här finns också många vackra fotogenlampor.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share