Torkar blommor som mormor

20140722-084726-31646830.jpg

Kan inte låta bli att älska de här vackra bolltistlarna och har just varit och klippt av en stor bukett att hänga in som dekoration till i vinter. Såna saker lärde jag mig uppskatta av mormor. Hon hade en hel odling med sideneterneller, renfana, martorn, jungfrun i det gröna, vars fröställningar var vackra att torka. Allt det händge vi i hennes pentry på andra våningen där det var mörkt. Sen jag var liten har jag torkat lite blommor i olika former och älskar också att ta in hartass och ljung. Hedblomster är oerhört fint och jag minns att mamma och jag stannade på vägen upp mot Linköping på sensommaren för att beundra dem längs vägkanten. De är ju fridlysta och får inte plockas.

Lavendel är också tacksamt att torka i små knippen. Både vackra att se på och god doft i garderoben. Helst använder jag någon typ av hampa eller grovt snöre att hänga alla typer av blommor i, för att det ska bli riktigt dekorativt.

20140722-084728-31648701.jpg
Nu blommar bolltisteln. Den ska egentligen torkas innan de små blommorna visar sig på själva bollen och bollarna ska vara riktigt blå. Det är samma sak med marton – som vi inte längre har här men som jag hoppas snart kan växa någonstans med renfana för att återuppliva gamla minnen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share