Utflykt när det regnar – Onslunda borstbutik

På min semester gillar jag att göra en tur till en riktigt hantverksbutik. Du kanske känner igen dig – dvs att du gillar fint hantverk. En av mina favoriter är Borstakongen i Onslunda, eller ML Borstteknik, som de egentligen heter, är man säljer fina kvalitetsborstar. Borstar tänker du säkert. Varför det. Jo, man kan använda olika typer av borstar för att få olika resultat.

Förra gången köpte jag olika borstar för altanen och gångar i trädgården. En för att få bort skräp på sommaren eller löv på hösten. Den borsten som är mjukare. Sen köpte jag en borste för att borsta bort snö på vintern som Den borsten är mycket hårdare.

Jag har också köpt olika fina, mjuka sopborstar att använda inomhus. Ibland kan det vara skönare att ta fram en borste i ett utrymme där man inte har dammsugaren till hands.

Igår köpte jag nagelborstar i bokträ som är mjuka. Med en mjuk nagelborste får man effektivt bort smuts under naglarna och färg från bär och smuts från jobbet i rabatterna.

Käpphästen

Sen hittade jag en borste som kallas för käpphästen. Fin att titta på så att den kan hänga på väggen. Jag köpte den hårdare varianten. Den ska användas för att få bort spindelnät effektivt. Med rätt verktyg blir det enklare och roligare att städa.

Viktigt att tänka på med borstar är att de inte ska stå på själva borsten utan hängas upp med borsten uppåt. Antingen har man krokar på väggen eller så borrar man ett hål längst upp i skaftet och trär ett snöre igenom. Borstarna håller så mycket längre då.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share