Daniel Berlin öppnar Vyn nära Skillinge

Vacker mat, vacker miljö, vacker vy. Magiskt hos Daniel Berlin på Restaurang Vyn. Läget är fantastiskt med utsikt över havet och fälten mellan Brantevik och Skillinge. Vyn gör verkligen skäl för namnet.

Utgång från restaurang Vyn – vackra rabatter inramade av strama grusgångar och corton.

Drop in nu på sommaren och vad jag förstår så kommer drop-in att fortsätta så att lokalbefolkningen ska kunna besöka också. Vad härligt tycker jag som är matnörd. Diger vinlista och smårätter serveras. Allt är nytt i ny tappning. Den enda rätt som Daniel Berlin tagit med sig från förra restaurangen är den läckra efterrätten. Och framför allt – väldigt trevlig serveringspersonal som fixade ett bord till oss med stor entusiasm, fast vi var 8 stycken. Wow! Bara en så’n sak.

Vi åt en liten macka med sardell som var jättegod, en sommarsallad, chark och en efterrätt. Väldigt goda viner till – jag sippade bara lite för att kunna köra hem.

Sommarsallad. Elegant och gott!
Efterrätt. En dröm med rosmarinkaramell. Väldigt gott!
Enkel skandinavisk stil på de utrymmen som nu är öppna för gäster på restaurang Vyn.

Hit kommer jag gärna igen…många gånger.

I anslutning till restaurangen, finns ett boutique hotell med vad jag tror ca 10-12 rum. Vi fick ett litet snack med Daniel själv när vi kikade bakom restaurangbyggnaden. Just nu håller de på att bygga så att att det blir stora fönster med utsikt över Bornholm och plats för 30 gäster samt ett litet chambre separé för 7-24 gäster. Roligt att man försöker behålla höjden i ladan. Jag var och tittade på den redan 2020 och minns att den var jättefin. Ska bli spännande att se det färdiga resultatet.

#danielberlin #skillinge #Brantevik #hagaskillinge

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share