Antikmässa i Brösarp 2024

För första gången förra året var jag på antikmässan i Brösarp. Under många år har jag varit sugen att åka ner till Österlen och gå på mässan, men det är inte alltid som det passar i tiden. Enklast är det ju att åka ner veckan före påsk och stanna i 10 dagar. Nu i år är det möjligt och jag planerar att besöka mässan någongång under helgen 22-24 mars 2024.

Det är sant som de skriver på sin sida att även om man inte köper ngt blir man inspirerad och man får lära sig mycket om de vackra föremål som ställs ut på mässan. Jag träffade också några bekanta som t ex Niklas Cederqvist på Cederqvist Antik och vin som i vanliga fall håller till i Hannas. Vi läste samtidigt på Stockholms universitet och pratade då och då med varandra.

En av utställarna som hade mycket snyggt i sin monter, mycket konst med konstnärer från Österlen som jag kände till. Vi pratade om Frans Lindberg, Ellen Trotzig och Henry Mayne för att nämna ett par. Kanske berörde vi även Helge Lundström och eventuellt Torsten Torstensson som också är mina personliga favoriter men mindre kända.

Den här tavlan hade jag gärna velat ha. Det är en mycket tidig olja av Madeleine Pyk och fanns upphängd hos Galleri Claes Moser som också ställde ut på Antikmässan i Brösarp.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share