Fyndar och tar fram ur mormors skåp

Sen jag var liten har jag varit van vid återbruk. Då var det inte så modernt att fynda på loppis, gå på auktion eller svara på annonser i tidningen. Mina second hand kläder jag bar som barn var lätta att mobba lite för, fast de var i fantastisk kvalitet med djärv modern design. De var helt enkelt skitsnygga men passade inte in i skolan på landet. Idag är detta mer eller mindre en livsstil med återbruk för mig men oxå för flera vänner som jag delar intresset med. Vi går på loppis och har kul på Österlen helt enkelt.

Vår matsal på Haga med bara vintagemöbler. Modern grafik. Ett par helt nya kelimkuddar ligger i soffan och några William Morris glasunderlägg är helt nya. Annars är allt fynd. Det vackra ekskåpet fick jag från mina gulliga hyresgäster som flyttade.
Lisas mormors servetter. Kinnas tallrikar

På vår hemmarestaurang har Husmor Lisa plockat fram vackra servetter och annat som hon ärvt av sin mormor.

Bricka design Nadja Wedin, Luminarc martiniglas, loppisfynd. Lisas mormors duk med handtryckt motiv

Jag har fått lite saker av mamma, önskat i julklapp, fyndat saker på olika ställen och det lustiga är att våra grejer matchar varandra fint.

Lisas hemkärnade smör på form från Sthål, färg fig, på Almedahls duk med olivkvistar som jag fått av mamma. Rosa Klässbols servetter från Lisas mormor

Det blir en egen tidlös stil av gammalt och nytt. Detta är en slags inredning som jag alltid haft, där klassiska möbler, en gnutta Svenskt tenn, blandas med bl a modern konst och saker som sticker ut…tar plats. Keramik är just en sån sak som du kommer att märka som sticker ut, om du kommer…för du kommer väl och äter vår mat?

Vill du boka din middag hos oss i Kristi him? Klicka då här. vi kommer att ha primörer och sparristema. Här kan du läsa mer om middagen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share