Vackra saker och prylar på Svabesholms kungsgård

När vi var nere förra påsken upptäckte att ett litet kluster med kul butiker samlade i Svabesholms kungsgård nära Kivik. Vi började i ”Den Engelska Trädgården”, där trädgården inte hade öppet så tidigt på våren men de hade en underbar liten butik. Jag hade gärna köpt med mig mycket av deras vackra krukor mm men måste stilla mig lite. Den lägenhet som jag har idag på Haga är lght 1 behöver fixas lite mer innan jag kan börja inreda med mer unika designföremål. Men se den lilla krukan med kaniner. Är den inte ljuvlig? Och alla de vackra miljöer de byggt upp. Hit kommer jag gärna igen.

Vi fortsatte in i en stor inredningsbutik intill, Driftwood interior. Jag fastnade för mattor i Kelimstil, också ngt som får vänta tills jag vet vilken stil jag ska ha och hur jag ska inreda. Men det bästa var att maken också gillade de stora mattorna. Det är inte så ofta vi har samma smak. Jag tyckte också mycket om de små husen i keramik som var uppställda på rad. Snyggt!

Prylbyrån var riktigt härlig och jag fyndade bl a en stor porslinsgås som blev bra dekor på vår gåsamiddag i höstas. Äggkoppar till påsk och lite andra småsaker fyndade jag också.

En sväng in till Oriental and vintage där jag hittade en jättesnygg scarf som jag använt mycket nu i vinter men där finns vackra kaftaner med tillhörande byxor som en vän till mig ofta bär.

Ja, den här gården hade mycket kul och hit kommer jag gärna igen den här påsken. Det finns nog något för alla smaker. Väl värt ett besök!

Och boka någonstans att bo hos oss på Haga i Skillinge förstås. Bättre att bo i en lägenhet än på hotell på Österlen, om du frågar mig. 🙂
Varma hälsningar Kinna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share