Här är expertens bästa tips kring naturupplevelser och friluftsaktiviteter på Österlen

Idag har vi haft lanseringen av nya Mercedes här på Österlen. Journalister från alla större svenska tidningar har varit på plats för att testköra och fotografera. Det kunde inte bli mycket bättre än att få visa upp Österlen i det här vädret berättar Johan Delfalk, som driver fyra olika företag inom upplevelseindustrin.  

Johan Delfalk Adventura

Natur och närhet till storstadsregion 
Johan älskar verkligen Österlen och Skillinge för dess närhet till hav, öppna fält, och vacker natur. Att det sen är nära till ett stort utbud med stora städer och 1 ½ timme till Öresundsområdet är en fördel för honom och hans företagande.

Företag seglar med Klara Marie längs kusten
I arrangemangen erbjuds stor variation. Johan tar bl a med grupper på Klara Marie, en stor segelskuta som ligger i Skillinge. Där var han med och seglade skutan från Skilinge till Kivik under september månad. Advokatbyrån som de hade med sig fick se hela den vackra kuststräckan under en upplevelserik dag. Till slut landade de i hamnen i Kivik, där de gick en kort promenad upp till Kiviks Hotell och deras SPA avdelning.

Snorkling i världens äldsta fiskfälla
Just nu är han extra glad över och ser fram emot Österlenguidernas nya samarbete med Bengtemölle i Brösarp, där man börjar med snorkelturer i vackra Verkeån. En guidning i och under ytan genom årtusendens historia. Här har man bl a hittat världens äldsta fiskfälla. Det är annorlunda och spännande, i en fantastisk natur.

Bästa naturupplevelserna på Österlen
Johan är en sann friluftsmänniska vilket speglar sig i hans val av ställen där han gärna spenderar sin tid. Antingen paddlar han kajak eller tar ut sin Stand Up Paddle Board vid Sandby Strand, vandrar i Stenshuvud Nationalpark både privat och med kunder. Naturen kring 4x4events Jeepbana i Glemmingebro som ligger med milsvid utsikt mot havet och Hammars Backar är också ett favoritområde. I det här sammanhanget nämner Johan, Källagården i Brösarp. Det är den otroligt vackra fruktodlingen som inhyser en skidlift där man åker skidor på vintern och grässkidor på sommaren. Bara en sån sak…på Österlen hittar man vitt skilda aktiviteter. Genom att vända sig till Johan och hans spännande företag får man upp ögonen för det annorlunda.


OM

Johan Delfalk är grundare, delägare, guide samt reseproducent. I fyra olika bolag genomför han paketerade företagsaktiviteter på Österlen. T ex snorkling med Österlenguiderna, jeepkörning på tre banor varav en på Österlen med 4x4event samt arbetar med paketerade företagskonferenser i hela världen i Adventura och Meetscandinavia. I det sistnämnda företaget har man in-coming företag och jobbar med utländska grupper i Skandinavien.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share