Bella på Österlen

Vi fick ett bord på återbud och blev jätteglada då vi hört så mkt gott om Bella på Österlen. Hon gjorde oss inte besvikna. Det var verkligen så gott som vi kunde förvänta oss.

Vi började med en Aperol Spritz. Det kändes så rätt i den lokalen där solen flödade in genom de stora fönstren. Mkt trevligt att de hade bokat in så att alla gäster kom på olika tider. När vi kom strömmade italiensk musik ur högtalarna. Det kändes internationellt och lyxigt med drinken, vackra bord med linnedukar, salt och pepparkvarnar i en skön grön färg, rosa rosor i små vaser där färgen på bladen matchade snyggt med kvarnarna. Utanför böljade fälten. Men vi var inte där för utsiktens skull utan för matens.

Bella bjöd först på en liten aptitretare med kalvtartar i en crustad som satt fint medan vi drack vår Aperol. Vi bestämde oss för att ta vinpaket vilket verkligen var lyckat.

Första vinet var en Grüner Veltliner från Italien. Inte så lättflirtat – men vilken match det var till maten som sen kom in. Wow! Första rätt var en pilgrimsmussla marinerad i citron och olivolja med friterad potatis samt en klick svart Oscietrakaviar på toppen. En dröm i smaker och jag åt varje tugga långsamt tillsammans med vinet.

Det var likadant med nästa vin. Inget pratvin direkt – snarare lite svåråtkomligt, gummi och schiffer gjorde det nästan inte drickvänligt…men till Tagliatellen, ragu på anka från Munka-Ljungby och färsk sommartryffel från Umbrien kunde smakerna inte kombinerats bättre. Vi njöt i fulla drag.

Lokalen började fyllas med folk. Mycket spännande karaktärer. Vi kom under kvällen i slang med ett trevligt par från Göteborg.

Nästa vin var mera publikfriande – runt och amaronestil. Till det en hängmörad oxfilé från Ugglarp med lökcreme, märg, karamelliserad färsk rödklök från Österlan och lardo di Colonnata. Mycket gott. Maten smälte i munnen, vinet var perfekt till. Bella var också ute i matsalen och förhörde sig om att vi som gäster hade det bra och vad vi tyckte om maten.

En ostbricka för 2 med ostar från Italien – samma vin som till senaste rätten.

Efter det dessert som också den var mycket läcker. En marängkupol fylld med mandelkaka, citroncreme, hallon och citronsortbet. Moscato d’Asti från Piemonte – behöver jag säga det – vinet var förstås perfekt till.

Vilken fantastisk kväll. Det är värt att inte äta något särskilt lyxigt alla andra dagar på semestern efter den här matupplevelsen. Om du kan – boka för det är väl värt ett besök. Bella på Österlen hittar du ca 1 km utanför Skillinge på vackra Östangård.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share