Äppelmarknad i Kivik på Österlen

Hösten är härlig på Österlen och även då finns det en hel del aktiviteter. Äppelmarknaden är en sådan. I år hålls den mellan den 20:e september till den 15:e oktober. Helgen den 30:e september finns det möjlighet att uppleva artister som t ex Robert Wells och the Vocalettes på Svabesholms Kungsgård. Man får inte missa äppeltavlan med ca 35 000 äpplen där Emma Karp är den som tagit över efter sin far Helge Lundström och för traditionen vidare.

Äppelmarknad med Emma Karp som är ansvarig för äppeltavlan i Kivik.
En sak som jag själv verkligen gillar är att åka och prova äpplen. Om möligheten finns kvar är oklart men hos odlare med flera olika sorter borde det finnas mölighet att smaka innan man bestämmer sig för vilka sorter man ska ha.

Något år har vi också köpt olika äpplen för olika egenskaper inför Mårten gås. Vissa äpplen lämpar sig för att fylla gåsen med, sk matäpplen och andra sorters äpplen har varit mera lämpade för att göra den traditionella äppelkakan med. Och du, du måste smaka för äpplen är verkligen säregna i smaker i sötma, syra, doft och färg. En gång köpte jag en äppelsort som hade rosa kött och mitt äppelmos blev så vackert rosa.

Lycka till och hoppas du hittar din egen favorit i och runt Kivik.

Glöm inte bort att du alltid kan hyra boende hos oss på Haga i Skillinge. Våra lägenheter är mysiga och bekväma och vi tar emot allt från 2-6 personer i varje lägenhet. Hör av dig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share