Lunch i Skillinge

kokt_torsk_skillinge.jpg

Även om det kan kännas lite ruggigt att åka ner i december är det härligt att vara i Skillinge på Österlen under vinterhalvåret. Byn har sin charm med avskalade träd. Alla hus blir extra tydliga både i färg och form.  Inte så mycket folk ute men ändå finns aktiviteter som långlördag i butikerna den sista helgen i månaden.

Vi beslöt oss för att stötta hamnkrogen och äta lunch ute. Ett bord vid fönstret kändes helt perfekt. En fiskebåt puttrade in med fisk och vi njöt av utsikten över hamnen. Flera gånger har vi testat Skillinge hamnkrog och slutsatsen är att lunchen är vällagad och god. Framför allt då tänker på lokala råvaror och väljer att äta fisk. I påskas åt vi både rimmad och gravad lax (inte lokalfiskad då förstås) som vi verkligen tyckte var bra. Såhär på vinterhalvåret kändes det bra att äta varm fisk och en perfekt kokt torsk med kaviarsås och stenbitsrom ställdes på bordet framför oss. Det gick dessutom att få påfyllning då vi var lite mer hungriga.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share