Premiär för primör på Sparrisgården

En busslast körde in på Sparrisgården, Österlensparris vid Skillinge mitt framför näsan på oss. Det här var i början av maj. Men vi var inte sena med att se till att ta oss in i den lilla gemytliga butiken och inhandla nyskördad grön sparris. Numera finns oxå vit sparris som odlas på gården. Vi försåg oss så att vi kunde frossa både när vi var i Skillinge men också under veckan efter i Stockholm.

Sparrisen kan serveras mycket enkelt med endast smält smör och lite salt. Men hollondaissås eller Sauce Mousseline är också mycket gott. Man kan också göra en lite matigare tallrik med några mandelpotatisar, strö ruccola över och flak av Västerbottensost. Strö över flingsalt dra några tag med pepparkvarn och ringla lite god olivolja över. Du har en fantastisk tallrik med flera primörer.

För dig som inte var nere i Skåne vid premiären så finns sparris som regel ända fram till midsommar. Vid ett senare besök på Sparrisgården, upptäckte jag att de även hade de mest ljuvliga hemodlade jordgubbar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share