En av sommarens intressantaste utställningar finns i Skillinge

Hela regionen runt Skillinge är ett myller av evenemang och ställen att besöka oavsett intresse, allt ifrån landets bästa badstränder till mat och konst i olika former. Orden kommer från Dan Markdalen på Galleri Danart.

wide

Under konstrundan i påsk kommer Dan att visa Annika M Wide (bilden) i galleriet, konstnären är bosatt på Domenica i Caribbean Sea men har rötter från Skåne. Vidare kommer han att visa ett tjugotal konstnärer i butiken på markplan. Bland andra Astrid Sylwan, Annika von HausswolffMartin Wickström, Jockum Nordström, Håkan Bengtsson, Sirous NamaziMette Wide Ikka Pärni och Mari Rantanen.

Rapsblomning kopia

Dan är väldigt glad över att det är klart med Sommarutställningen på galleriet, som blir en måleriutställning med elever från Konsthögskolan i Umeå. Utställningen har han fått genom deras Konstprofessor Ann Edholm och det blir en av sommarens mest intressanta utställningar i Skåne.

Vi kunde förstås inte hålla oss utan frågade också om vilka Dans favoriter är på Österlen. Här är de:
Backåkra strand för bad, Karnelunds restaurang i Gislöv för mat och några fina gallerier finns det ju också säger Dan med glimten i ögat.

image[40]

 

Om Danart
Galleriet ligger naturskönt i det böljande landskapet mellan mellan Gislöv och Östra Hoby 2 km från Glimmingehus. Här hittar du måleri, grafik och skulptur av hög klass med Konstnärer från många generationer. Här finns även konstklubben Våga Se. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share