Unik design i blocktryck på Hönshuset

Många gånger har jag passerat skylten Hönshuset, en bit av Indien. Mer och mer nyfiken blev jag på vad den lilla butiken hade att erbjuda. Så när jag äntligen gjort slag i saken och kunde göra ett besök blev jag inte besviken. I de små lokalerna fanns det mycket kul att kika på. Ta en titt själv på klippet och följ med in…

Anokhi är samtida handgjord textil och Indiens ledande märke. Anki som driver Hönshuset, berättar att hon köper detta i butik. Hon har själv kontakt med skräddare i Jaipur som syr upp enligt hennes egna modeller och design. På galgar händer långa och korta kaftaner, tunikor, klänningar i bomull samt hattar och smycken. Mönstren i tygerna är växtfärgade vilket ger klara, milda färger. Supersnyggt!

På hyllorna ligger travar med tunna bomullsmattor och dukar med charmiga mönster. Vi faller för indigoblå mattor med vita blocktryck och bomullsdukar med vackra paisleymönster. Det här blir fint till sommarens gardenparty och på vitlaserade trägolv.

Blocktryck på textilier innebär att mönstret skärs ut i relief på en träplatta, som sedan infärgas. Läs mer om blocktryck på wikipedia.

Öppettider, adress och mer info om Hönshuset finns här på Facebook.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share