Med cykel och apostlahästar i Skillinge

Det är något visst med luften, doften och ljuset på Österlen. Intensivt som om allt måste göras nu och på vintern får man vila. En tur till cykelhandlaren i Borrby för att byta innerslang. Måla, rensa i trädgården. Plocka bort i högarna efter reparationer på huset. Fixa cykeln.

Vi cyklar längs havet bort till stranden nära Kyhl. Sadeln på cykeln sitter löst och jag rättar till den varannan minut. Solen lyser intensivt och havet har en läcker mörkt blå nyans. Det doftar starkt av tång i Norrekås. Vid Örnahusen försvinner dofterna igen. I horisonten kan man se Bornholms konturer. Cykelbyte halvvägs så att jag får minicykeln. På vägen vinkar vi till den lokale fiskaren som sitter och samspråkar med någon på en bänk. Plötsligt hoppar kedjan av på cykeln med den lösa sadeln. Vi orkar inte så långt som vi tänkt oss. Hemvägen blir något mindre enkel. Halvvägs hoppande med foten på trampan, halvvägs promenerande. Något varma är vi tillbaka i Skillinge för att njuta av den milda kvällsbrisen, ta en sedvanlig promenad och beundra båtarna i hamnen. Till middag blir det rökta flundror som inhandlats hos Skillinge Rökt och fisk.

En del kvällar är vi nere efter att mörkret har fallit. Någon tar djärvt av sig badrocken, kliver ner för badstegen och tar sig ett kvällsdopp i hamnen vid skenet från ledfyren. Säger att det är skönt. Brrrr!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share
Etiketter:
2 kommentarer