Hemmarestaurang med Husmor Lisa och Kinna på Haga gård på Skillinge

UPPLEV ÖSTERLENS FÖRSTA SPARRIS – Njut av en smakrik resa genom Skånes gastronomiska landskap när två matentusiaster förenas på idylliska Haga gård på Skillinge. Lisa Lönner, som med över ett decennium lagat lokal mat på Husmor Lisa Fine Home Dining på Resarö, med Sveriges första godkända restaurangkök i ett hem, och Kinna Hård af Segerstad, delägare i det vackra Haga på Skillinge på Österlen. Vi välkomnar dig och ditt sällskap på en serie oförglömliga restaurangkvällar med lokala råvaror i fokus. Vill du bo på Haga? Vi erbjuder Bed and Breakfast vi de här tillfällena.

UPPDATERAT läs gärna den fina artikeln som Österlenmagasinet publicerat om vår satsning.

Husmor Lisa med sin välrenommerade matlagning, känd för sina tekniker att  förädla det som växer vilt, rakt utanför dörren och lokala råvaror till kulinariska mästerverk – samt Kinna Hård af Segerstad med djupa rötter i den skånska myllan och från en gård där hemlagad mat är en älskad tradition – garanteras en upplevelse där passion för mat och lokal förankring står i fokus. De letar inför dessa restaurangtillfällen råvaror i den närmaste trakten runt Skillinge och Österlen. Vi får uppleva både blommor, växter från stranden, fisk från havet och vin, produkter och grönsaker från bönderna runt omkring.

Upplev en fusion av Österlenska smaker och genuin matkärlek när du följer med på denna kulinariska resa där varje rätt berättar en historia om säsongens bästa råvaror och det hantverk som ligger bakom varje tallrik. Vårt samarbete är en hyllning till den skånska matkulturen och en inbjudan att förena dig med oss för en minnesvärd och smakrik upplevelse i hemmarestaurangen på Haga gård på Skillinge.

10-11 MAJ: SPARRISTEMA – Njut av en femrätters middag med Österlensparris i fokus, ackompanjerad av lokala viner och drycker.

26-27 JULI SOMMARTEMA vi botaniserar i sommarens fina och stora utbud med lokala råvaror och bjuder in till en fem-rätters meny. Lokal dryck i glasen förstås.

11-12 OKTOBER: SKILLINGEDAGARNA – Vi serverar en fem-rätters skördemiddag med vilt och lokalproducerade ingredienser inspirerad av säsongens bästa råvaror, tillagad med passion och kärlek.

Ta chansen att fördjupa dig i Österlens rika kulturarv. Från havets delikatesser till jordens rika skördar – varje munsbit är en resa genom Österlens smaklandskap. Vi förväntar oss också spännande och trevliga diskussioner runt vårt fina matsalsbord.

Plats: Haga gård, Hobyvägen 4, Skillinge
Tid: 17.00
Pris: Fem-rätters-meny 995. Vinpaket 995. Alkoholfritt paket på lokala bär, örter och blommor 495. Tillval kommer att finnas: Drink på blomster och Champagne 195. Hemrullade chokladtryfflar 65 per st. Kaffe/Trädgårdens Ört-thé 39 kr st. Figges Avecvagn.

Förbetalning betyder bokning och sker med SWISH till Husmor Lisa AB 123014 2430 och då kan vi garantera din plats på middagen. Ange namn, antal personer och vilket datum du önskar. Här är en länk till Finaste Lisas bokningssida. Vi återbetalar betalningen vid avbokning fram till och med två veckor före eventet. Efter detta har vi beställt råvarorna från våra  producenter och då återbetalas summan endast i form av tillgodohavande, take-away eller annan middag på Husmor Lisas restaurang. Boende på Haga Skillinge bokas med mail till kinnajonsson@gmail.com.

Vid frågor maila lisa@husmorlisa.se eller kinnajonsson@gmail.com

Om Husmor Lisa, Lisa Lönner
Lisa Lönner, även känd som Husmor Lisa, är en välkänd person som präglat matvärlden med sin passion och dedikation. Med en examen som civilekonom från Handelshögskolan och en gedigen erfarenhet inom marknadsföring för FMCG-företag, överraskade Lisa världen genom att följa sitt hjärta till kockyrket.

Under ett decennium har Lisa skapat magi på sin omtyckta hemmarestaurang på Resarö i Vaxholm. Där har hon har fångat gästernas hjärtan och smaklökar med sina utsökta rätter. Hennes resa från affärsstigen till spisen är en inspirerande berättelse om mod, passion och en stark övertygelse om att följa sina drömmar.

Genom sitt varumärke, Finaste Lisa, där hon skapar svenska produkter, strävar hon efter att erbjuda mer än bara en måltid – det är en upplevelse där varje munsbit berättar en historia om äkta svensk kvalitet och hållbarhet. Genom att stödja lokala jordbrukare och omfamna närproducerade råvaror, förmedlar Lisa en djup förståelse för värdet av att leva och äta hållbart.

Upplev smaken av genuin svensk kvalitet och låt dig förtrollas av Husmor Lisas kulinariska konstverk. Välkommen till en värld där passion för mat och omtanke om miljön går hand i hand.

Läs mer om Lisa här: www.finastelisa.se

Om Haga Skillinge och Kinna
Haga gård ligger i hjärtat av Skillinge fiskeläge – en oas av tradition och charm bara några steg från hamnen. Här, i den trelängade skånegården, som blev en del av Kinna Hård af Segerstads familj på 1930-talet, väntar en unik upplevelse för dig och dina nära.

Kinna Hård af Segerstad, som delar sitt passionerade intresse för mat och dryck genom bloggar och kokböcker, har med kärlek och omsorg omfamnat arvet från sin mormor både genom mormors odlingar, matlagning samt gården Haga där mormor konserverade och gjorde inläggningar.

Med en Hotell- och Restaurangmanagementutbildning i ryggen från Salzburg och en examen som civilekonom från Stockholms Universitet, förvaltar Kinna stolt arvet från generationer och bjuder tillsammans med Husmor Lisa fine dining in dig att delta i en smakfull resa både tillbaka i tiden och modern matkonst.

Upplev en unik kombination av tradition och modernitet på Mormors gård Haga Skillinge – välkommen till ett hem bortom hemmet!
Mer info på www.hagaskillinge.se samt  www.klefstadforlag.se

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share