Österlenmagasinet kom på lunch

Tut i egen lur…blir stolt över den fina artikeln i senaste Österlenmagasinet där Fredrik Ekblad skrivit om Husmor Lisas och min hemmarestaurang.

Österlenmagasinet skriver om hemmarestaurang i Skillinge

Till att börja med serverade vi vaktelägg med svensk störrom från Arctic roe och Finaste Lisas signatur drink med viol och örter på terrassen. Drinken toppades med Domän Sånanas Sparkling från 2021.

Husmor Lisa serverar sin egen violdoftande signaturdrink.

Fantastisk tur med vädret hade vi och kunde ta emot ute på terrassen. Det var soligt men lite kallt i luften förstås.

Lunchen intogs i ”matsalen” där vi började med Lisas hemgjorda, syrade smör och hembakat bröd. Därefter serverade vi lammfilé från Appeltorp, av Österlen Popmajs tillagade vi bakad polenta med Österlensaffran och ost från Soldattorpet, topping medörtpesto från trädgården, friterade nässlor, kirskål, lite tpngsalt med Gunnarshögs rökta rapsfrön samt ramslökssmör och honungsbakade morötter. Svensk ljunghonung användes till morötterna. Ramslök var plockad på Bokedala gård. Allt var lagat med lokala råvaror så långt det gick.

Till efterrätt hade vi gjort min mamma Märthas signaturrätt, en fläderblomsparfait. Lisa hade fixat rosengelé och rosenmaränger. Och som toppen över i hade vi violer från trädgården.

Märthas fläderblomsparfait med rosgelé och rosmaräng samt krusbärskompott

Under middagarna, som vi planerat, kommer vi att fortsätta med lokala råvaror. Självklart med dryckespaket där vi väljer en hel del lokala drycker.

Boka gärna redan nu till Kristi him då vi öppnar matsalen på Haga, Skillinge, Österlen och har 2 kvällar med sparristema. Sparris från Österlensparris förstås.

Mer info och bilder om hemmarestaurangen hittar du här.

Förutom 2 kvällar 11-12 oktober med vilttema, kommer vi även ha 2 kvällar den 26-27 juli, ngt med sommar blir temat. Stay tuned.

Bokning till vår hemmarestaurang.

Hela artikeln i Österlenmagasinet hittar du här

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share